en
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φωτογραφία:  Αγγελος Ευαγγελίδης
16 Σεπτεμβρίου 2020
Αναστολή Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» και στον υγρότοπο της Βραυρώνας

 

 

Η νέα σχολική χρονιά καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους εμάς που βρισκόμαστε κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες. Όσο κι αν αυτές περιορίζουν τις ως τώρα δράσεις μας εντός και εκτός σχολικής μονάδας, καλούμαστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί από ποτέ με σκοπό να εξασφαλίσουμε μια χρονιά σωματικά και ψυχικά υγιή, ασφαλή και με ευοίωνες προοπτικές για το άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία καλείται να προσαρμόσει τις διά ζώσης συναντήσεις των μελών και εργαζομένων της με το ευρύ κοινό. Έτσι, στο επίπεδο της σχολικής ζωής, η λειτουργία των Προγραμμάτων που βασίζονται στη βιωματική επαφή με τη σχολική κοινότητα αναστέλλεται για την περίοδο Οκτωβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021. Ειδικότερα, τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στον υγρότοπο της Βραυρώνας δεν θα υλοποιηθούν για την αναφερόμενη χρονική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας για μη πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων όπως αυτή ορίζεται στην από 09/09/2020 με Αρ. Πρωτ. Φ7/ 118240/Δ1 εγκύκλιο. Επιπλέον, προγραμματισμένες δράσεις όπως εργαστήρια για παιδιά και ανοιχτές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

 

 

Εκπαιδευτικές δράσεις στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»

 

Εκπαιδευτικές δράσεις στον υγρότοπο της Βραυρώνας

 

Η απουσία μας είναι προσωρινή, ενώ το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να αφιερώσει μέρος του πολύτιμου χρόνου της στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ σε θεματικές ενότητες που αφορούν τα απειλούμενα είδη, το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών, τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας, αλλά τους αδόμητους χώρους, καθώς η προστασία της βιοποικιλότητας είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον όλων μας. Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο www.ornithologiki.gr/pe.

 

 

Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για υποστήριξη κατά την εφαρμογή των δραστηριοτήτων, ακόμα και σε εξ αποστάσεως δράσεις.

 


 

Σημειώσεις:

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία έχει υλοποιήσει χιλιάδες δράσεις πεδίου με σκοπό τη μελέτη και προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, από τις μακρινές βουνοκορφές έως τις ακατοίκητες νησίδες του Αιγαίου. Το όραμά της για μία αρμονική σχέση ανθρώπου και φύσης δεν εκφράζεται μόνο μέσα από δράσεις διατήρησης αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ υλοποιεί δράσεις και προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αδιάλειπτα από το 1985 έως και σήμερα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών. Έχει υλοποιήσει πολυετή προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητικές ομάδες σε πολλές Προστατευόμενες Περιοχές, σχεδιάζει εκπαιδευτικό υλικό που συνδέεται με δράσεις διατήρησης απειλούμενων ειδών και βιοτόπων, ενώ οργανώνει και συμμετέχει σε πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με αμείωτη όρεξη, θέτοντας υψηλότερους στόχους και ελπίζοντας ότι συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου που σέβεται, προστατεύει και μάχεται για το φυσικό περιβάλλον και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ευγενία Πανώριου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τηλ. 210 8228704 εσωτ.105 | epanoriou[at]ornithologiki.gr

Υποστήριξε την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Γίνε μέλος

Email RSS Facebook Twitter YouTube

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Copyright © 2021 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Θεμιστοκλέους 80, 10681, Αθήνα,
Τηλ/Fax: 210 8228704, 210 8227937,
e-mail: info@ornithologiki.gr
Φράγκων 22, 54625, Θεσσαλονίκη, Τηλ/Fax. 2310 244245,
e-mail: thess@ornithologiki.gr