search

Το δεύτερο σεμινάριο για την κατάρτιση Υπεύθυνων Παρακολούθησης Υγροτόπων για τη Νανόχηνα διοργανώνει η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

2 έως 4 Φεβρουαρίου 2024 – Δέλτα Έβρου

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου 2024; Μα, φυσικά, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας: στο Δέλτα του Έβρου.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά σεμινάριο που διοργανώνει η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ με σκοπό τη δημιουργία και εκπαίδευση Εθελοντικών Ομάδων Παρακολούθησης του διαχειμάζοντα πληθυσμού της Νανόχηνας και άλλων υδρόβιων πουλιών στους υγρότοπους της Βόρειας Ελλάδας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Φεβρουαρίου 2024 στο Δέλτα Έβρου, μια περιοχή ανεκτίμητης αξίας για πολλά είδη πουλιών και άλλων ειδών πανίδας που παραμένει ένας πολύ σημαντικός υγρότοπος για τις απειλούμενες Νανόχηνες.

Η Νανόχηνα (Anser erythropus) αποτελεί ένα από τα πιο απειλούμενα υδρόβια πουλιά της Ευρώπης και η Ελλάδα φέρει μεγάλη ευθύνη για την προστασία της καθώς το σύνολο του Φιννοσκανδικού πληθυσμού τους είδους μεταναστεύει κάθε φθινόπωρο από τη Νορβηγία και διαχειμάζει για περίπου 6 μήνες στη Λίμνη Κερκίνη και στο Δέλτα Έβρου ενώ, στην παρούσα φάση, αριθμεί μόλις 143 άτομα. 

Τα σεμινάρια για τη δημιουργία Εθελοντικών Ομάδων Παρακολούθησης των υγροτόπων της Β. Ελλάδας ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2022 από την περιοχή της λίμνης Κερκίνης και ήδη οι πρώτοι εθελοντές παρακολουθούν τακτικά τον διαχειμάζοντα πληθυσμό της Νανόχηνας, υπό τον συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE LWfG Climate.

Εάν θέλεις να συμβάλλεις και εσύ στις δράσεις για την προστασία της Νανόχηνας, βρες περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και δήλωσε συμμετοχή, έως και 15 Ιανουαρίου 2024, στην παρακάτω φόρμα!

Φόρμα συμμετοχής

 

Anser erythropus Kerkini ΧρήστοςΧριστοδούλου

Πρόσκληση: Σεμινάριο Υπεύθυνων Παρακολούθησης Υγροτόπων για τη Νανόχηνα https://ornithologiki.gr/images/banners/header_banner_lwfg.jpg Georgia

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας