search

Δηλώστε συμμετοχή στην «Ομάδα του Ασπροπάρη»!

Banner Asproparis HalfMarathon Trikala fb

Ο γύπας Ασπροπάρης των Μετεώρων, όπως και οι μαραθωνοδρόμοι που θα συμμετάσχουν την Κυριακή 13 Μαρτίου, στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα–Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος», προετοιμάζονται να φέρουν εις πέρας μια ακόμη δύσκολη αποστολή, με μοναδικό στόχο να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό!

Αυτή τη χρονιά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία θα συμμετάσχει στον αγώνα με το σύνθημα «Αγωνιζόμαστε για τη διάσωση του Ασπροπάρη».

Κάθε άνοιξη, ο Ασπροπάρης, ο πιο απειλούμενος γύπας της Ευρώπης και ο μοναδικός που μεταναστεύει, διανύει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα για να φωλιάσει στα βράχια της ελληνικής υπαίθρου, δίπλα στον άνθρωπο. Όπως ο Ασπροπάρης, έτσι και οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν:

  • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. - Εκκίνηση: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Τρίκαλα, ώρα 10:00
  • Αγώνας Δρόμου 21 χλμ. - Εκκίνηση: Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Καλαμπάκα, ώρα 10:00

Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ καλεί τους φίλους και υποστηρικτές του αγώνα να «ενώσουν» τη διαδρομή τους με αυτή που Ασπροπάρη και να συμμετάσχουν στον αγώνα με την «Ομάδα του Ασπροπάρη», σε μια κοινή προσπάθεια διασφάλισης ενός καλύτερου αύριο για τον ξεχωριστό αυτόν γύπα και τη συνέχιση της συνύπαρξής μας μαζί του.

Μπορείτε να εγγραφείτε στην «Ομάδα του Ασπροπάρη»:

  • στο κιόσκι επί της οδού Ασκληπιού (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και Σάββατο 10:00-14:00)
  • στο ξύλινο σπιτάκι του Συλλόγου στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου (κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00-19:00 και Κυριακή 12:00-14:00)
  • ηλεκτρονικά στο https://www.trikalahalfmarathon.org έως την Κυριακή 6 Μαρτίου.

 

Asproparis Team  E1 Tshirt HOS Running

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες στην «Ομάδα για τον Ασπροπάρη» θα δοθούν αθλητικές κοντομάνικες μπλούζες, που θα παραλειφθούν από το περίπτερο της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων, το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρες 11:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00.

Σας περιμένουμε για να ενώσουμε μαζί τις φωνές μας για τη διάσωση του γύπα-συμβόλου των Μετεώρων!

 

Η δράση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία στο πλαίσιο της διασυνοριακής εκστρατείας «Τρέχουμε για τη διάσωση του Ασπροπάρη» του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λίλια Μπαντίκου, Τοπική Υπεύθυνη Επικοινωνίας | Τηλ.: Κιν. 6979621376 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ασπροπάρης στον 13ο Ημιμαραθώνιο «Καλαμπάκα - Τρίκαλα» https://ornithologiki.gr/images/nea/header_banner_Trikala_HalfMarathon.jpg Roula

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας