search

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα τελευταία Κουκάλογα της Ηπείρου διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλοβρύσου, την Τετάρτη 10 Αυγούστου στην πλατεία του Κεφαλόβρυσου (Πωγώνι, Ήπειρος).

AFISA Ekdilosi Kefalovryso 10082022 web Corrected

Μέχρι πριν μερικά χρόνια ο Ασπροπάρης ή Κουκάλογο όπως είναι γνωστός ο μικρός αυτός γύπας, ήταν ένα κοινό είδος στην Ήπειρο.

Σήμερα, η θέα έστω κι ενός Ασπροπάρη αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, αφού στη χώρα μας έχουν απομείνει πλέον ελάχιστα ζευγάρια. Για την εξαφάνιση του Ασπροπάρη σημαντικό ρόλο έχει παίξει φυσικά ο ανθρώπινος παράγοντας! Κύριος ένοχος είναι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, που αποτελεί μεγάλη πληγή για την ελληνική φύση και έχει οδηγήσει σε εξαφάνιση προστατευόμενα αρπακτικά πουλιά από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσής τους, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους φίλους της φύσης να γνωρίσουν τκαλύτερα αυτόν τον σπάνιο γύπα μέσω της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει στο Κεφαλόβρυσο.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

19:00-20:00 Παιδικό εργαστήριο

20:00-20:30 Παρουσίαση «Γνωριμία με το Κουκάλογο της Ηπειρώτικης Φύσης» - Χαρητάκης Παπαϊωάννου

20:30 - 21:00 Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων»

 

Σας περιμένουμε!

 


Στο Πρόγραμμα LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» ενώνουν τις δυνάμεις τους φορείς από 14 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στα Βαλκάνια και τη διασφάλιση αφαλούς μεταναστευτικής διαδρομής γι’ αυτ­­­ά. Οι δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος MAVA.

Μια βραδιά για τα τελευταία Κουκάλογα της Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο https://ornithologiki.gr/images/banners/header_banner_asproparis.jpg Lilia

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας