search

Την περσινή χρονιά, περισσότερα από 180 άτομα από 19 χώρες συμμετείχαν στην πρόκληση «Μπορούμε να συναγωνιστούμε τους Ασπροπάρηδες που μεταναστεύουν σε πραγματικό χρόνο;» που διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη».

Με το σύνθημα «Τα πουλιά ενώνουν τον κόσμο μας» οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και ξεπέρασαν τη μικρή ομάδα των Ασπροπάρηδων (τη Jenny, τον Solomon και την Izi) που συμμετείχαν μαζί μας στην πρόκληση.

Εμπνευσμένοι από την επιτυχία της περσινής «αναμέτρησης», η Ομάδα του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» σας καλεί να συμμετάσχετε και φέτος στην ίδια πρόκληση: φέτος θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Γύπες και υποσχόμαστε ότι ο συναγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δύσκολος!

Το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, στην κορύφωση της μετανάστευσης των Ασπροπάρηδων, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα ταχύτερα πουλιά που μεταναστεύουν εκείνη την ημέρα. Οι Ασπροπάρηδες που θα επιλεγούν για να συναγωνιστούμε μαζί τους θα ανακοινωθούν δύο ημέρες πριν την εκδήλωση.

Κάθε χρόνο οι Ασπροπάρηδες, μέσα από ένα επικό ταξίδι, διανύουν πάνω από 5.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν στις περιοχές διαχείμασής τους. Και αυτό δεν είναι ένας απλός αγώνας, αλλά ένας αγώνας επιβίωσης, καθώς αυτά τα πουλιά ξεπερνούν τα όρια της αντοχής τους.

Το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου (καθόλη τη διάρκεια της ημέρας), σας προσκαλούμε να συναγωνιστούμε σε πραγματικό χρόνο με τους ταχύτερους Ασπροπάρηδες!

Θα καταφέρουμε, όλοι μαζί, να διανύσουμε μεγαλύτερη απόσταση από αυτούς; Η απάντηση θα δοθεί στο τέλος της ημέρας!

  • Σας προσκαλούμε να φορέσετε τα αθλητικά σας και να τρέξετε ή να περπατήσετε τουλάχιστον 1,6 χιλ. τα οποία αντιστοιχούν σε 1 χιλ. πτήσης.

Η τοποθεσία αποτελεί δική σας επιλογή. Μπορεί να είναι το σπίτι σας, η αυλή σας, το πάρκο της γειτονιάς σας, μια διαδρομή στη φύση.

Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στην «πρόκληση»:

  1. Για να λάβετε τον επίσημο αριθμό συμμετοχής σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/u9P7Qy4XkLKDW72r6

  2. Μοιραστείτε τη διαδρομή σας και φωτογραφίες ή βίντεο στο Facebook ή στο Instagram με το hashtag #AMileForTheEV.
    Γράψτε ένα σύνθημα και στείλτε το δικό σας μήνυμα για την προστασία του Ασπροπάρη!

  3. Την ημέρα της εκδήλωσης, μοιραστείτε μαζί μας τις φωτογραφίες & τα βίντεό σας για να δείξουμε πως οι Ασπροπάρηδες ενώνουν τον κόσμο μας!

Πέντε από τους συμμετέχοντες στη φετινή αναμέτρηση θα κερδίσουν (μετά από κλήρωση) ένα αθλητικό T-shirt του Προγράμματος #LIFE “ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη”

  • Το event της εκδήλωσης στο facebook: «IVAD 2021 challenge: Can we outrun real-time migrating Egyptian vultures?» στο fb: https://fb.me/e/49U62rxNq

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

  • Τηλεφωνικά: 210 8228704 & 210 8227937
  • Με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Με μήνυμα στις σελίδες μας στο fb ή στο Instagram
Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Γύπες 2021: Μπορούμε Να Συναγωνιστούμε Σε Πραγματικό Χρόνο Με Τους https://ornithologiki.gr/images/nea/EV_Running_Challenge_banner.jpg Lilia

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας