search

Έλληνες μαθητές ταξίδεψαν ως τη Ρουμανία για τη θερινή κατασκήνωση του Αργυροπελεκάνου

Οι Αργυροπελεκάνοι μπορύν να διανύσουν πετώντας μεγάλες αποστάσεις. Ακολουθώντας τα φτερουγίσματά τους, παιδιά - μέλη της Ομάδας Δράσης για την Προστασία του Αργυροπελεκάνου έφτασαν ακόμα πιο μακριά, μέχρι το Δέλτα του Δούναβη!

Τον περασμένο Ιούνιο, τέσσερις μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Άρτας, βρέθηκαν στη Ρουμανία μαζί με την Ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ για να πάρουν μέρος στη μοναδική θερινή κατασκήνωση αφιερωμένη στον Αργυροπελεκάνο που συντόνισε το Rewilding Europe στο πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος Pelican Way of LIFE.

Danube summer camp Pelican Way of LIFE group photo  Danube summer camp Pelican Way of Life activities

Με φόντο τον μαγευτικό Δούναβη και μέσα από διαδραστικές και καινοτόμες δραστηριότητες, 40 παιδιά από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία γνώρισαν από κοντά τους Αργυροπελεκάνους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες κατανομής τους ενώ, δουλεύοντας από κοινού, ανέπτυξαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο με προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν τους Αργυροπελεκάνους και ένα πρόγραμμα διατήρησης για το είδος.

Παράλληλα, και για 4 χορταστικές ημέρες, όλοι οι μικροί φίλοι των Αργυροπελεκάνων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να μοιραστούν ιστορίες αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τους φτερωτούς κατοίκους του Δούναβη μέσα από ποταμόβαρκες!

Danube summer camp Pelican Way of LIFE greek team  Danube summer camp Pelican Way of LIFE birdwatching

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Άρτα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το εμβληματικό είδος μέσα από τις δράσεις και τα υλικά  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ για το Πρόγραμμα Pelican Way of LIFE που υλοποιείται με επίκεντρο τον Αμβρακικό κόλπο και άλλες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι Αργυροπελεκάνοι θα επισκεφθούν σύντομα και πάλι τις σχολικές τάξεις για νέες δράσεις!

 


 LIFE Pelican logos

Danube pelican camp: Μέχρι πού μπορεί να πετάξει ένας Αργυροπελεκάνος; https://ornithologiki.gr/images/banners/header_banner_pelicans.jpg Georgia

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας