search

11 και 12 Μαΐου 2024

Η 2η εκδρομή μας είναι αφιερωμένη σε δύο «διαμάντια» της ελληνικής φύσης: το Δέλτα του Έβρου, ένας από τους σπουδαιότερους και διασημότερους υγρότοπους της χώρας μας, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300 είδη πουλιών, και το δάσος της Δαδιάς, που αν και «πληγωμένο» από τις πρόσφατες πυρκαγιές εξακολουθεί να διατηρεί τη σημασία και την αξία του, όπως θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά την επίσκεψή μας!

Η ημερομηνία του ταξιδιού μας συμπίπτει, καθόλου τυχαία, με την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών. Θα επισκεφθούμε την περιοχή στο μεταίχμιο ανάμεσα στην ανοιξιάτικη μετανάστευση και στην αρχή του φωλιάσματος των πουλιών, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μία μεγάλη ποικιλία ειδών (παρυδάτια, υδρόβια, αρπακτικά κ.ά.) 

Μια εμπειρία ζωής, που αξίζει να τη ζήσετε σ' αυτή την εκδρομή της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ. Σας υποσχόμαστε ένα γεμάτο και μαγευτικό Σαββατοκύριακο! 

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η μέρα | Σάββατο 11/5

- Πρωινή μετάβαση, αεροπορικώς, από Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη

- Μεταφορά, με μικρό πούλμαν (17θέσιο), από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στη Δαδιά, όπου θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου και θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών στην περιοχή όπου τρέφονται οι γύπες και άλλα είδη αρπακτικών πουλιών. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δράσεις αποκατάστασης τού δασικού οικοσυστήματος

- Στη συνέχεια, μετάβαση στο Σουφλί. Επίσκεψη στο Μουσείο Μετάξης και μεσημεριανό φαγητό

- Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεση δραστηριότητα παρατήρησης πουλιών στην περιοχή της Άνθειας

- Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 

- Δείπνο

 

2η μέρα | Κυριακή 12/5

- Πρωινό στο ξενοδοχείο 

- Μετάβαση στο Δέλτα του Έβρου. Παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο του Δέλτα του Έβρου

- Μεσημεριανό φαγητό στις Φέρες, επίσκεψη στο τοπικό κέντρο ενημέρωσης και ξενάγηση. Στη συνέχεια, περιήγηση με βάρκα στον υγρότοπο

- Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (ενδέχεται να υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μέχρι την ώρα της αναχώρησης) και επιστροφή, αεροπορικώς, στην Αθήνα

 

Αρχηγός στη διήμερη αυτή εκδρομή θα είναι ο Μαρτίνος Γκαίτλιχ, πλαισιωμένος από τοπικούς συνεργάτες μας που δραστηριοποιούνται στις δύο περιοχές. 

Η εκδρομή υλοποιείται στο πλαίσιο της οικοτουριστικής ανάδειξης της περιοχής του Δέλτα Έβρου και την υποστήριξη του τουρισμού παρατήρησης πουλιών, ως μέρος των δράσεων του προγράμματος LIFE LWfG CLIMATE για τη διατήρηση της Νανόχηνας.

 

>> Δήλωση συμμετοχής μέχρι 22 Απριλίου 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

6974 817978 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σημ.: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί εξαιτίας απρόβλεπτων συνθηκών και αλλαγών. Η εκδρομή μπορεί να αναβληθεί εάν δεν καλυφθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων (12 άτομα). 

Εκδρομή στο Δέλτα του Έβρου & στη Δαδιά, σε ένα Σαββατοκύριακο! https://ornithologiki.gr/images/banners/header_banner_birdwatching_LWfG_Seminar.jpg Roula

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας